Kanapki z awokado i jajkiem sadzonym
0
(0)

Kanapki z awokado i jajkiem sadzonym

Porcje

1

Składniki

  • 2 kromki chleba górskiego z Lidla (może być inny, ale ten jest najlepszy)

  • 1 jajko

  • 1/2 awokado

  • 1 mały pomidor śliwkowy lub 1/2 dużego

  • rukola

  • sól

  • pieprz

  • masło

Przepis

  • Awokado rozgniatamy widelcem w miseczce, dodajemy pokorojonego w kostkę pomidora, sól, pieprz i mieszamy.
  • Na rozgrzaną patelnię z masło wbijamy jajko, a obok układamy kromki chleba do przyrumienienia.
  • Gdy jajko się zetnie od spodu przekręcamy je na drugą stronę dosłownie na kilka sekund (patelnia musi być dobrze rozgrzana, żeby żółtko się nie rozbiło, a ładnie ścięło u góry)
  • Na talerzu układamy kromkę podsmażonego chleba, na to awokado z pomidorami, następnie jajko, rukola i znowu chleb. Przekrawamy na pół i zabieramy się do jedzenia!

Awokado rozgniatamy widelcem w miseczce, dodajemy pokorojonego w kostkę pomidora, sól, pieprz i mieszamy.

Na rozgrzaną patelnię z masło wbijamy jajko, a obok układamy kromki chleba do przyrumienienia.

Gdy jajko się zetnie od spodu przekręcamy je na drugą stronę dosłownie na kilka sekund (patelnia musi być dobrze rozgrzana, żeby żółtko się nie rozbiło, a ładnie ścięło u góry)

Na talerzu układamy kromkę podsmażonego chleba, na to awokado z pomidorami, następnie jajko, rukola i znowu chleb. Przekrawamy na pół i zabieramy się do jedzenia!

Jak oceniasz ten przepis?

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów 0

Koniecznie zagłosuj!

close

NIE CZEKAJ

Zapisz się do Newslettera!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments