Krupnik
0
(0)

Krupnik

Porcje

4

Czas

1

hour 

15

minutes

Składniki

  • 1,2 l wody

  • 3 małe marchewki

  • 1/2 korzenia selera

  • por

  • cebula

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • 2 małe ziemniaki lub 1 duży

  • 1/4 szklanki drobnej kaszy jęczmiennej

  • lubczyk

  • sól

  • pieprz

Przepis

  • Cebulę i pora podsmażamy na oleju, następnie zalewamy wodą, dodajemy obraną marchewkę, korzeń selera, liść laurowy i ziele angielskie.
  • Bulion gotujemy około 40-50 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie. Przecedzamy, zostawiając tylko pokrojoną w kostkę marchewkę i doprawiamy.
  • W międzyczasie obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę i płuczemy kaszę pod zimną wodą.
  • Do gotującego się bulionu dodajemy kaszę i gotujemy 20 minut na średnim ogniu.
  • Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy aż będą miękkie.

Cebulę i pora podsmażamy na oleju, następnie zalewamy wodą, dodajemy obraną marchewkę, korzeń selera, liść laurowy i ziele angielskie.

Bulion gotujemy około 40-50 minut aż wszystkie warzywa będą miękkie. Przecedzamy, zostawiając tylko pokrojoną w kostkę marchewkę i doprawiamy.

W międzyczasie obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę i płuczemy kaszę pod zimną wodą.

Do gotującego się bulionu dodajemy kaszę i gotujemy 20 minut na średnim ogniu.

Jak oceniasz ten przepis?

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów 0

Koniecznie zagłosuj!

close

NIE CZEKAJ

Zapisz się do Newslettera!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments