Najlepsze kulki czekoladowe
Najlepsze kulki czekoladowe
Ilość
25
kulekCzas
30
minutesSkładniki
kostka masła
3 łyżki kakao
2 łyżki miodu
6 łyżeczek cukru
1/2 szklanka mleka
6 łyżek rodzynek
3-4 łyżki orzechów włoskich
350-400g płatków owsianych górskich
wiórki kokosowe
Przepis
- W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło, kakao, miód, cukier i mleko.
- Następnie dodajemy płatki owsiane i ulubione dodatki, u mnie rodzynki, orzechy włoskie i wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy i podgrzewamy.
- Masę zostawiamy na około 15 minut do ostygnięcia, po tym czasie formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych!
W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło, kakao, miód, cukier i mleko.
Następnie dodajemy płatki owsiane i ulubione dodatki, u mnie rodzynki, orzechy włoskie i wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy i podgrzewamy.
Masę zostawiamy na około 15 minut do ostygnięcia, po tym czasie formujemy kulki i obtaczamy w wiórkach kokosowych!