Puszyste Amerykańskie Pankejki (Pancakes)
5
(5)

Puszyste Amerykańskie Pankejki (Pancakes)

Sztuk

15

Czas

25

minutes

Wolicie Amerykańskie pankejki czy zwykłe naleśniki? Dzisiaj podrzucam Wam pomysł na sobotnie śniadanie.

Składniki

  • 250 g mąki

  • 45 g masła

  • 40 g cukru

  • 270 ml mleka

  • 1 jajko

  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia

  • 1/4 łyżeczki sody

  • szczypta soli

Przepis

  • W garnuszku rozpuszczamy masło.
  • Przygotowujemy dwie miski. W pierwszej mieszamy ze sobą wszystkie sypkie produkty, w drugiej wszystkie płynne.
  • Energicznie mieszając dodajemy płynne składniki do suchych, tak, aby uzyskać jednolitą masę, bez grudek.
  • Rozgrzewamy patelnię z odrobiną masła (jeśli mamy patelnię z nieprzywierającą powłoką to tłuszcz dajemy tylko na początku), gdy się nagrzeje wylewamy porcję ciasta.
  • Obracamy na drugą stronę gdy będą złoto brązowe. Podajemy z syropem klonowym i sezonowymi owocami.
amerykańskie-puszyste-pankejki-pancakes

Przepis na idealne puszyste Amerykańskie pankejki (pancakes). Gwarantuje, że to będzie Twój ulubiony przepis! zabieramy sie za smażenie.

W garnuszku rozpuszczamy masło.

Przygotowujemy dwie miski. W pierwszej mieszamy ze sobą wszystkie sypkie produkty, w drugiej wszystkie płynne.

Energicznie mieszając dodajemy płynne składniki do suchych, tak, aby uzyskać jednolitą masę, bez grudek.

Rozgrzewamy patelnię z odrobiną masła (jeśli mamy patelnię z nieprzywierającą powłoką to tłuszcz dajemy tylko na początku), gdy się nagrzeje wylewamy porcję ciasta.

Obracamy na drugą stronę gdy będą złoto brązowe. Podajemy z syropem klonowym i sezonowymi owocami.

Jak oceniasz ten przepis?

Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów 5

Koniecznie zagłosuj!

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments