Spaghetti z pulpetami
0
(0)

Spaghetti z pulpetami

Porcje

4

Czas

30

minutes

Szybki, prosty przepis na obiad w 30 minut.

Składniki

  • 500g mięsa mieloneg z indyka

  • 2 łyżka bułki tartej

  • 1 mała marchewka

  • 1 duży ząbek czosnku lub dwa mniejsze

  • 500 ml sosu pomidorowego Napoli z Lidla lub podobnego

  • 150 ml wody

  • sól

  • 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki

  • 1 łyżeczka oregano

  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

  • makaron spaghetti

Przepis

  • W misce wyrabiamy masę z mięsa, bułki tartej, utartej na drobnych oczkach marchewki, przeciśniętego przez praskę czosnku, natki, słodkiej papryki i około 1/2 łyżeczki soli. Następnie formujemy pulpety.
  • W garnku zagotowujemy sos do którego wlewamy wodą.
  • Rozgrzewamy natłuszczoną olejem patelnię i wkładamy pulpety, obracamy tak żeby się zarumieniły z dwóch stron, przekładamy je do garnka i gotujemy na średnim ogniu przez około 10 minut.
  • Sos doprawiamy oregano i solą według uznania. Podajemy z makaronem.

Szybki, prosty przepis na obiad w 30 minut.

W misce wyrabiamy masę z mięsa, bułki tartej, utartej na drobnych oczkach marchewki, przeciśniętego przez praskę czosnku, natki, słodkiej papryki i około 1/2 łyżeczki soli. Następnie formujemy pulpety.

W garnku zagotowujemy sos do którego wlewamy wodą. Rozgrzewamy natłuszczoną olejem patelnię i wkładamy pulpety, obracamy tak żeby się zarumieniły z dwóch stron, przekładamy je do garnka i gotujemy na średnim ogniu przez około 10 minut.

Sos doprawiamy oregano i solą według uznania. Podajemy z makaronem.

Jak oceniasz ten przepis?

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów 0

Koniecznie zagłosuj!

close

NIE CZEKAJ

Zapisz się do Newslettera!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments