Tortellini
0
(0)

Tortellini

Składniki

  • Farsz
  • 100 gram sera mozzarella

  • 120g sera ricotta

  • 20g utartego parmezanu

  • gałka muszkatołowa

  • sól

  • pieprz

  • 1 jajko

  • Sos
  • 100g wędzonego łososia

  • koperek

  • 50g masła

  • 2 łyżka śmietany kremówki

  • Ciasto
  • 300g mąki

  • 3 jajka

  • 1 łyżka oleju

  • sól

Przepis

  • Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajka, olej, sól i ugniatamy. Ciasto przykrywamy i odstawiamy na 1h.
  • Do miseczki wkładamy pokrojoną w kosteczkę mozzarelle, parmezan, ricottę. Wszystko dokładnie mieszamy i oczywiście doprawiamy. Dodajemy roztrzepane jajko i znowu mieszamy.
  • Z ciasta wykrawamy krążki które faszerujemy nadzieniem i dokładnie zaklejamy ( możemy brzegi zwilżyć wodą).
  • Zagotowujemy wodę z odrobiną soli i wrzucamy nasze tortellini
  • Podczas gdy pierożki się gotują w oddzielnym rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy tortellini i mieszamy. Wlewamy śmietanę, dodajemy łososia i posiekany koperek. Podajemy!

Tortellini

Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajka, olej, sól i ugniatamy. Ciasto przykrywamy i odstawiamy na 1h.Do miseczki wkładamy pokrojoną w kosteczkę mozzarelle, parmezan, ricottę. Wszystko dokładnie mieszamy i oczywiście doprawiamy. Dodajemy roztrzepane jajko i znowu mieszamy.Z ciasta wykrawamy krążki które faszerujemy nadzieniem i dokładnie zaklejamy ( możemy brzegi zwilżyć wodą).

Zagotowujemy wodę z odrobiną soli i wrzucamy nasze tortellini.

Podczas gdy pierożki się gotują w oddzielnym rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy tortellini i mieszamy. Wlewamy śmietanę, dodajemy łososia i posiekany koperek. Podajemy!

Jak oceniasz ten przepis?

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów 0

Koniecznie zagłosuj!

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments