Wegańskie bolognese
0
(0)

Wegańskie bolognese

Porcje

4

Składniki

  • Tofu z przepisu ErVegan
  • Sos
  • 40g czerwonej soczewicy

  • 1 marchewka

  • 1 korzeń pietruszki

  • 1/2 czerwonej cebuli

  • 2 ząbki czosnku

  • 700g passaty pomidorowej

  • 250 ml wody (1 szklanka)

  • łyżeczka oregano

  • sól

  • cukier

  • olej

Przepis

  • Soczewicę płuczemy na sitku, gotujemy w lekko osolonej wodzie około 10 minut.
  • Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o małych oczkach.
  • Warzywa podsmażamy na odrobinie oleju.
  • Dodajemy passatę pomidorową, wodę i przyprawy. Dusimy na średnim ogniu przez 20-30 minut.
  • Po tym czasie wszystko blendujemy, wsypujemy soczewicę, tofu i doprawiamy do smaku. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możemy dodać więcej wody.
  • Podajemy z makaronem.

Soczewicę płuczemy na sitku, gotujemy w lekko osolonej wodzie około 10 minut.

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o małych oczkach.

Dodajemy passatę pomidorową, wodę i przyprawy. Dusimy na średnim ogniu przez 20-30 minut.

Po tym czasie wszystko blendujemy, wsypujemy soczewicę, tofu i doprawiamy do smaku. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możemy dodać więcej wody.

Jak oceniasz ten przepis?

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów 0

Koniecznie zagłosuj!

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments