Wegetariański rosół.
0
(0)

Wegetariański rosół.

Porcje

4

czas

2

hours 

20

minutes

W obecnej sytuacji kwarantanny, gdy nie możemy wychodzić z domu, musimy sobie jakoś radzić. W tym przepisie wykorzystujemy składniki, które powinien mieć każdy z nas w swoim domu. Zaczynamy!

Składniki

  • 2-2,5 l wody

  • 4 nieduże marchewki

  • 3 pietruszki

  • 1 cebula

  • 1/2 bulwy selera

  • zielone liście pora

  • 3 ząbki czosnku

  • 3 ziarna ziela angielskiego

  • 2 liście laurowe

  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku

  • 1 łyżka sosu sojowego

  • 2 goździki

  • łyżka oleju

  • sól

Przepis

  • Warzywa dokładnie szorujemy lub obieramy ze skórki. Cebulę przekroimy na pół zostawiając trochę skorupki, która nada ładnego złocistego koloru.
  • W dużym garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę, zielę angielskie i liście laurowe. Chwilę podsmażamy.
  • Dodajemy resztę warzyw, goździki oraz lubczyk i zalewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem, na delikatnym ogniu około 2 godzin.
  • Po tym czasie doprawiamy nasz rosół solą i sosem sojowym. Następnie przecedzamy i podajemy z makaronem.

W obecnej sytuacji kwarantanny, gdy nie możemy wychodzić z domu, musimy sobie jakoś radzić. W tym przepisie wykorzystujemy składniki, które powinien mieć każdy z nas w swoim domu. Zaczynamy!

Warzywa dokładnie szorujemy lub obieramy ze skórki. Cebulę przekroimy na pół zostawiając troche skorupki która nada ładnego złocistego koloru.

W dużym garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę, zielę angielskie i liście laurowe. Chwilę podsmażamy. Dodajemy resztę warzyw, goździki oraz lubczyk i zalewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem, na delikatnym ogniu około 2 godzin.

Jak oceniasz ten przepis?

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów 0

Koniecznie zagłosuj!

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments