Zupa pomidorowa
5
(3)

Zupa pomidorowa

Porcje

4

Czas

50

minutes

Składniki

  • 1 puszka pomidorów arrabiata

  • 1 cebula

  • 2 marchewki

  • 3 ząbki czosnku

  • 1 łyżka masła

  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego

  • 700 ml wody

  • sól

  • cukier

  • natka pietruszki

Przepis

  • Na patelni rozpuszczamy masła i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka, gdy się zarumieni dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę, czosnek i sól. Smażmy 2 minuty.
  • Zawartość patelni przekładamy do garnka. Całość zalewamy wodą, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez 50 minut. Po 30 minutach dodajemy pomidory i koncentrat.
  • Zupę doprawiamy sola, cukrem i ulubionymi przyprawami.
  • Miksujemy za pomocą blendera, tak aby nie było grudek. Podajemy z makaronem lub ryżem i świeżą natka pietruszki.
zupa-pomidorowa

Na patelni rozpuszczamy masła i podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka, gdy się zarumieni dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę, czosnek i sól. Smażmy 2 minuty.

Zawartość patelni przekładamy do garnka. Całość zalewamy wodą, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez 50 minut. Po 30 minutach dodajemy pomidory i koncentrat.

Zupę doprawiamy sola, cukrem i ulubionymi przyprawami.

Miksujemy za pomocą blendera, tak aby nie było grudek. Podajemy z makaronem lub ryżem i świeżą natka pietruszki.

Jak oceniasz ten przepis?

Średnia ocena 5 / 5. Liczba głosów 3

Koniecznie zagłosuj!

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments