Brownie bananowe
Brownie bananowe
Czas
40
minutesSkładniki
blaszka 21×24
1,5 banana na puree
0,5 banana do dekoracji
30g kakao
100g masła
110g cukru
2 jajka
100g czekolady deserowej
60g maki
25g pokrojonej w kostkę czekolady deserowe
Przepis
- W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło z czekoladą.
- W miseczce łączymy mąkę, kakao i cukier. Następnie dodajemy ostudzone masło, puree z banana (dokładnie rozgniecione widelcem) jajka i mieszamy.
- Wsypujemy kawałki czekolady, znowu mieszamy.
- Masę wylewamy na blachę, dekorujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 20-25 minut (im krócej tym bardziej kremowe).
W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło z czekoladą.
W miseczce łączymy mąkę, kakao i cukier. Następnie dodajemy ostudzone masło, puree z banana (dokładnie rozgniecione widelcem) jajka i mieszamy.
Wsypujemy kawałki czekolady, znowu mieszamy.
Masę wylewamy na blachę, dekorujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na 20-25 minut (im krócej tym bardziej kremowe).