Kuchnia | Mąka | Na szybko | Posiłki | Przekąski | Sery | Składniki | Śniadania | Wegańska | Wegetariańska | Wytrawne
Bruschetta z pomidorami i awokado
Bruschetta z pomidorami i awokado
Porcje
1
Składniki
2 kromki chleba
parmezan lub mozarella
ząbek czosnku
oliwa z oliwek
1/2 pomidora
1/3 awokado
sól
bazylia
Przepis
- W miseczce rozgniatamy awokado, dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, oliwę z oliwek, sól, bazylię i mieszamy.
- Kromki nacieramy czosnkiem, oliwą z oliwek, na o układamy ser i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni, z grzaniem od góry) na około 4 minuty.
- Po tym czasie wyjmujemy nasze grzanki, nakładamy przygotowaną wcześniej salsę i jemy.
W miseczce rozgniatamy awokado, dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, oliwę z oliwek, sól, bazylię i mieszamy.
Kromki nacieramy czosnkiem, oliwą z oliwek, na to układamy ser. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni, z grzaniem od góry) na około 4 minuty.
Po tym czasie wyjmujemy nasze grzanki, nakładamy przygotowaną wcześniej salsę i jemy.