Ciasto czekoladowo-bananowe
Ciasto czekoladowo-bananowe
Porcje
5
Czas
50
minutesSkładniki
7 łyżek oleju lub 140g masła
100g cukru
30g kakao
50g czekolady deserowej 50-60%
odrobina soli
2 jajka
2 łyżeczki cukru waniliowego
puree z 3 bananów
60g mąki
50g posiekanej czekolady deserowej
wiórki kokosowe
Przepis
- Masło/olej wraz z cukrem, kakao i czekolada rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
- Jajka, cukier waniliowy i puree ubijamy na puszystą masę.
- Następnie dodajemy ostygniętą masę czekoladową, mąkę i posiekana czekoladę. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
- Wylewamy na blaszkę 20×20 i pieczemy w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) przez około 25-30 minut (tak aby było wilgotne w środku).
Posypujemy wiórkami kokosowymi
Masło/olej wraz z cukrem, kakao i czekolada rozpuszczamy w kapieli wodnej.
Jajka, cukier waniliowy i puree ubijamy na puszysta masę. Następnie dodajemy ostygniętą masę czekoladową, mąkę i posiekana czekoladę. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Wylewamy na blaszkę 20×20 i pieczemy w rozgrzanym piekarniku (180 stopni) przez około 25-30 minut (tak aby było wilgotne w środku).
Posypujemy wiórkami kokosowymi
Pyszne
uwielbiam takie ciasta