| | | |

Dyniowe risotto

0
(0)

Dyniowe risotto

Składniki

  • 1 cebula

  • 1 mała cukinia lub 1/2 dużej

  • 180 g ryżu do risotto

  • 800 ml bulionu warzywnego

  • 200 g puree z dyni

  • 1 łyżka masła + 2 łyzki masła

  • biale wino

  • sól

  • tymianek

  • suszone pomidory

  • feta

Przepis

  • Na patelni rozpuszczacie łyżkę masła i podsmażacie pokrojoną w kostkę cebulę oraz cukinię.
  • Następnie dodajecie ryż, chwile smażycie i wlewacie wino.
  • Doprawiacie sola oraz tymiankiem i stopniowo wlewacie bulion – cały czas mieszając.
  • Gdy ryż będzie al dente, dodajecie puree, suszone pomidory, 2 łyżki masła i dokładnie mieszacie.
  • Podajecie z fetą.

Recipe Video

close

NIE CZEKAJ

Zapisz się do Newslettera!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Similar Posts

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments