| | |

Faszerowane jajka z chrupiącym boczkiem

0
(0)

Faszerowane jajka z chrupiącym boczkiem

Składniki

  • 4 jajka + 1 do panierki

  • 5 plasterków boczku

  • 1,5 łyżki majonezu

  • szczypiorek

  • mąka

  • bułka tarta

  • sól oraz pieprz

  • olej

Przepis

  • Jajka gotujecie na twardo.
  • Boczek smażycie na konsystencję chipsów i odstawiacie do ostygnięcia.
  • Ostygnięte jajka obieracie, następnie kroicie na pół i wyjmujecie żółtka.
  • Żółtka mieszacie z majonezem, drobno pokrojonym szczypiorkiem, rozdrobnionym boczkiem (kilka kawałków zostawcie do dekoracji), solą oraz pieprzem.
  • Białka obtaczacie w mące, następnie jajko i na końcu w bułce tartej następnie wrzucacie na rozgrzany głęboki olej i smażycie do zarumienienia.
  • Teraz tylko Faszerujecie przygotowanym farszem i gotowe.

Recipe Video

close

NIE CZEKAJ

Zapisz się do Newslettera!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Similar Posts

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments