Faszerowane jajka z chrupiącym boczkiem
Faszerowane jajka z chrupiącym boczkiem
Składniki
4 jajka + 1 do panierki
5 plasterków boczku
1,5 łyżki majonezu
szczypiorek
mąka
bułka tarta
sól oraz pieprz
olej
Przepis
- Jajka gotujecie na twardo.
- Boczek smażycie na konsystencję chipsów i odstawiacie do ostygnięcia.
- Ostygnięte jajka obieracie, następnie kroicie na pół i wyjmujecie żółtka.
- Żółtka mieszacie z majonezem, drobno pokrojonym szczypiorkiem, rozdrobnionym boczkiem (kilka kawałków zostawcie do dekoracji), solą oraz pieprzem.
- Białka obtaczacie w mące, następnie jajko i na końcu w bułce tartej następnie wrzucacie na rozgrzany głęboki olej i smażycie do zarumienienia.
- Teraz tylko Faszerujecie przygotowanym farszem i gotowe.