| | | |

Krem z batatów i masła orzechowego

0
(0)

Krem z batatów i masła orzechowego

Porcje

5

Czas

50

minutes

Składniki

  • 2 duże bataty

  • 1 marchewka

  • 1 czerwona cebula

  • 3 ząbki czosnku

  • szczypta przyprawy chilli

  • słodka papryka w proszku

  • 1 liść laurowy

  • 1 łyżka oleju

  • sól

  • 2 łyżki masła orzechowego

  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

  • orzeszki ziemne (dodatek)

Przepis

  • Czosnek obieramy z łupiny, cebulę kroimy w piórka, a marchewkę w kostkę.
  • Przygotowane warzywa podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju i dodajemy przyprawy.
  • Następnie dodajemy obrane i pokrojone bataty.
  • Całość zalewamy wodą (1 cm nad warzywami) i gotujemy pod przykryciem około 40 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
  • Następnie wszystko miksujemy, dodajemy masło orzechowe, koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Podajemy z prażonymi orzeszkami ziemnymi.

Czosnek obieramy z łupiny, cebulę kroimy w piórka, a marchewkę w kostkę.Przygotowane warzywa podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju i dodajemy przyprawy.

Następnie dodajemy obrane i pokrojone bataty.Całość zalewamy wodą (1 cm nad warzywami) i gotujemy pod przykryciem około 40 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Następnie wszystko blendujemy, dodajemy masło orzechowe, koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Podajemy z prażonymi orzeszkami ziemnymi.

close

NIE CZEKAJ

Zapisz się do Newslettera!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Similar Posts

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments