Łatwe i szybkie kotlety z tuńczyka

5
(1)

Łatwe i szybkie kotlety z tuńczyka / Easy and simple tuna fish cutlets

Porcje

4

Składniki

  • 2 puszki tunczyka w sosie własnym

  • 2 dymki

  • 6 łyżek kaszy kuskus

  • 2 jajka

  • 4 łyżki bułki tartej

  • 2 łyżki sosu sojowego

  • 5 łyżeczki musztardy

  • kumin

  • sól

  • pieprz

Przepis

  • Tuńczyka odsączamy, wkładamy do miski.
  • Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju.
  • Kaszę zalewamy wrządkiem i odstawiamy na 5 minut.
  • Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, doprawiamy i formujemy kotlety. Na koniec smażymy i odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
    Smacznego!
close

NIE CZEKAJ

Zapisz się do Newslettera!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Similar Posts

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments