| | |

Makaron orzo z pieczarkami

0
(0)

Makaron orzo z pieczarkami

Porcje

2

Składniki

  • 1/2 cebuli

  • 200 g pieczarek brunatnych

  • 250 g makaronu orzo

  • 2 garści szpinaku

  • 700 ml bulionu warzywnego

  • 80 ml śmietanki 30%

  • parmezan

  • 1 łyżka masła

  • sól

  • rozmaryn

  • olej

Przepis

  • Zaczynacie od podsmażenia cebuli na dużej patelni.
  • Następnie dodajecie masło, pieczarki, rozmaryn oraz sól. Wszystko podsmażacie.
  • Wsypujecie makaron orzo i zalewacie bulionem. Gotujecie pod przykryciem przez 14 minut.
  • Po tym czasie dodajecie szpinak oraz śmietankę i gotujecie do zredukowania.
  • Teraz doprawiacie do smaku i posypujecie duża ilością parmezanu.

Recipe Video

close

NIE CZEKAJ

Zapisz się do Newslettera!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Similar Posts

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments