Kuchnia | Mleko kokosowe | Na Słodko | Pudding | Tajska
Pudding Chia z Mango
Pudding Chia z Mango
Porcje
4
Składniki
400 ml mleczka kokosowego
4 łyżek nasion chia
3 łyżki miodu lub syropu klonowego
1 mango
wiórki kokosowe
Przepis
- Do miski wlewamy mleko kokosowe, dokładnie mieszając dodajemy nasiona chia i miód. Wkładamy do lodówki na 20 minut.
- W tym czasie z 2/3 mango robimy puree a z resztę zostawiamy do dekoracji.
- Wyjmujemy pudding, mieszamy i znowu wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
- W szklankach układamy warstwami chia – mango – chia i znowu wstawiamy do lodówki na 2 godziny lub dłużej.
- Na koniec dekorujemy kawałkami mango i wiórkami kokosowymi.
Uwagi
- Jeśli nie mamy czasu, możemy cały pudding rozlać do szklanek i udekorować tylko na górze 🙂
Do miski wlewamy mleko kokosowe, dokładnie mieszając dodajemy nasiona chia i miód. Wkładamy do lodówki na 15 minut.
W tym czasie z 2/3 mango robimy puree a z resztę zostawiamy do dekoracji.
Wyjmujemy pudding, mieszamy i znowu wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
W szklankach układamy warstwami chia – mango – chia – mango i znowu wstawiamy do lodówki na 2 godziny lub dłużej.