Puszyste Amerykańskie Pankejki (Pancakes)
Puszyste Amerykańskie Pankejki (Pancakes)
15
25
minutesWolicie Amerykańskie pankejki czy zwykłe naleśniki? Dzisiaj podrzucam Wam pomysł na sobotnie śniadanie.
Składniki
250 g mąki
45 g masła
40 g cukru
270 ml mleka
1 jajko
2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody
szczypta soli
Przepis
- W garnuszku rozpuszczamy masło.
- Przygotowujemy dwie miski. W pierwszej mieszamy ze sobą wszystkie sypkie produkty, w drugiej wszystkie płynne.
- Energicznie mieszając dodajemy płynne składniki do suchych, tak, aby uzyskać jednolitą masę, bez grudek.
- Rozgrzewamy patelnię z odrobiną masła (jeśli mamy patelnię z nieprzywierającą powłoką to tłuszcz dajemy tylko na początku), gdy się nagrzeje wylewamy porcję ciasta.
- Obracamy na drugą stronę gdy będą złoto brązowe. Podajemy z syropem klonowym i sezonowymi owocami.
Przepis na idealne puszyste Amerykańskie pankejki (pancakes). Gwarantuje, że to będzie Twój ulubiony przepis! zabieramy sie za smażenie.
W garnuszku rozpuszczamy masło.
Przygotowujemy dwie miski. W pierwszej mieszamy ze sobą wszystkie sypkie produkty, w drugiej wszystkie płynne.
Energicznie mieszając dodajemy płynne składniki do suchych, tak, aby uzyskać jednolitą masę, bez grudek.
Rozgrzewamy patelnię z odrobiną masła (jeśli mamy patelnię z nieprzywierającą powłoką to tłuszcz dajemy tylko na początku), gdy się nagrzeje wylewamy porcję ciasta.
Obracamy na drugą stronę gdy będą złoto brązowe. Podajemy z syropem klonowym i sezonowymi owocami.
Placuszki pancay były przepyszne dziękuje za przepis