Spaghetti z pulpetami
Spaghetti z pulpetami
4
30
minutesSzybki, prosty przepis na obiad w 30 minut.
Składniki
500g mięsa mieloneg z indyka
2 łyżka bułki tartej
1 mała marchewka
1 duży ząbek czosnku lub dwa mniejsze
500 ml sosu pomidorowego Napoli z Lidla lub podobnego
150 ml wody
sól
2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka słodkiej papryki
makaron spaghetti
Przepis
- W misce wyrabiamy masę z mięsa, bułki tartej, utartej na drobnych oczkach marchewki, przeciśniętego przez praskę czosnku, natki, słodkiej papryki i około 1/2 łyżeczki soli. Następnie formujemy pulpety.
- W garnku zagotowujemy sos do którego wlewamy wodą.
- Rozgrzewamy natłuszczoną olejem patelnię i wkładamy pulpety, obracamy tak żeby się zarumieniły z dwóch stron, przekładamy je do garnka i gotujemy na średnim ogniu przez około 10 minut.
- Sos doprawiamy oregano i solą według uznania. Podajemy z makaronem.
Szybki, prosty przepis na obiad w 30 minut.
W misce wyrabiamy masę z mięsa, bułki tartej, utartej na drobnych oczkach marchewki, przeciśniętego przez praskę czosnku, natki, słodkiej papryki i około 1/2 łyżeczki soli. Następnie formujemy pulpety.
W garnku zagotowujemy sos do którego wlewamy wodą. Rozgrzewamy natłuszczoną olejem patelnię i wkładamy pulpety, obracamy tak żeby się zarumieniły z dwóch stron, przekładamy je do garnka i gotujemy na średnim ogniu przez około 10 minut.
Sos doprawiamy oregano i solą według uznania. Podajemy z makaronem.