Tortellini
Składniki
- Farsz
100 gram sera mozzarella
120g sera ricotta
20g utartego parmezanu
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
1 jajko
- Sos
100g wędzonego łososia
koperek
50g masła
2 łyżka śmietany kremówki
- Ciasto
300g mąki
3 jajka
1 łyżka oleju
sól
Przepis
- Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajka, olej, sól i ugniatamy. Ciasto przykrywamy i odstawiamy na 1h.
- Do miseczki wkładamy pokrojoną w kosteczkę mozzarelle, parmezan, ricottę. Wszystko dokładnie mieszamy i oczywiście doprawiamy. Dodajemy roztrzepane jajko i znowu mieszamy.
- Z ciasta wykrawamy krążki które faszerujemy nadzieniem i dokładnie zaklejamy ( możemy brzegi zwilżyć wodą).
- Zagotowujemy wodę z odrobiną soli i wrzucamy nasze tortellini
- Podczas gdy pierożki się gotują w oddzielnym rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy tortellini i mieszamy. Wlewamy śmietanę, dodajemy łososia i posiekany koperek. Podajemy!
Tortellini
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajka, olej, sól i ugniatamy. Ciasto przykrywamy i odstawiamy na 1h.Do miseczki wkładamy pokrojoną w kosteczkę mozzarelle, parmezan, ricottę. Wszystko dokładnie mieszamy i oczywiście doprawiamy. Dodajemy roztrzepane jajko i znowu mieszamy.Z ciasta wykrawamy krążki które faszerujemy nadzieniem i dokładnie zaklejamy ( możemy brzegi zwilżyć wodą).
Zagotowujemy wodę z odrobiną soli i wrzucamy nasze tortellini.
Podczas gdy pierożki się gotują w oddzielnym rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy tortellini i mieszamy. Wlewamy śmietanę, dodajemy łososia i posiekany koperek. Podajemy!