| | | | | | | |

Wegańskie bolognese

0
(0)

Wegańskie bolognese

Porcje

4

Składniki

  • Tofu z przepisu ErVegan
  • Sos
  • 40g czerwonej soczewicy

  • 1 marchewka

  • 1 korzeń pietruszki

  • 1/2 czerwonej cebuli

  • 2 ząbki czosnku

  • 700g passaty pomidorowej

  • 250 ml wody (1 szklanka)

  • łyżeczka oregano

  • sól

  • cukier

  • olej

Przepis

  • Soczewicę płuczemy na sitku, gotujemy w lekko osolonej wodzie około 10 minut.
  • Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o małych oczkach.
  • Warzywa podsmażamy na odrobinie oleju.
  • Dodajemy passatę pomidorową, wodę i przyprawy. Dusimy na średnim ogniu przez 20-30 minut.
  • Po tym czasie wszystko blendujemy, wsypujemy soczewicę, tofu i doprawiamy do smaku. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możemy dodać więcej wody.
  • Podajemy z makaronem.

Soczewicę płuczemy na sitku, gotujemy w lekko osolonej wodzie około 10 minut.

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o małych oczkach.

Dodajemy passatę pomidorową, wodę i przyprawy. Dusimy na średnim ogniu przez 20-30 minut.

Po tym czasie wszystko blendujemy, wsypujemy soczewicę, tofu i doprawiamy do smaku. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możemy dodać więcej wody.

close

NIE CZEKAJ

Zapisz się do Newslettera!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Similar Posts

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments