Wegetariański rosół.
Wegetariański rosół.
4
2
hours20
minutesW obecnej sytuacji kwarantanny, gdy nie możemy wychodzić z domu, musimy sobie jakoś radzić. W tym przepisie wykorzystujemy składniki, które powinien mieć każdy z nas w swoim domu. Zaczynamy!
Składniki
2-2,5 l wody
4 nieduże marchewki
3 pietruszki
1 cebula
1/2 bulwy selera
zielone liście pora
3 ząbki czosnku
3 ziarna ziela angielskiego
2 liście laurowe
1 łyżeczka suszonego lubczyku
1 łyżka sosu sojowego
2 goździki
łyżka oleju
sól
Przepis
- Warzywa dokładnie szorujemy lub obieramy ze skórki. Cebulę przekroimy na pół zostawiając trochę skorupki, która nada ładnego złocistego koloru.
- W dużym garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę, zielę angielskie i liście laurowe. Chwilę podsmażamy.
- Dodajemy resztę warzyw, goździki oraz lubczyk i zalewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem, na delikatnym ogniu około 2 godzin.
- Po tym czasie doprawiamy nasz rosół solą i sosem sojowym. Następnie przecedzamy i podajemy z makaronem.
W obecnej sytuacji kwarantanny, gdy nie możemy wychodzić z domu, musimy sobie jakoś radzić. W tym przepisie wykorzystujemy składniki, które powinien mieć każdy z nas w swoim domu. Zaczynamy!
Warzywa dokładnie szorujemy lub obieramy ze skórki. Cebulę przekroimy na pół zostawiając troche skorupki która nada ładnego złocistego koloru.
W dużym garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę, zielę angielskie i liście laurowe. Chwilę podsmażamy. Dodajemy resztę warzyw, goździki oraz lubczyk i zalewamy wodą. Gotujemy pod przykryciem, na delikatnym ogniu około 2 godzin.