| |

Zupa czosnkowa

0
(0)

Zupa czosnkowa

Porcje

4

Składniki

  • 3 głowki czosnku

  • 1 cebula

  • 1 por

  • 3 duże ziemniaki

  • 700 ml bulionu

  • sól

  • pieprz

Przepis

  • Czosnke rozcinacie u góry, solicie, polewacie oliwą, zamykacie w narzyniu żaroodpornym lub zawijacie w folię i wstawiacie do nagrzanego piekarnika 200 stopni na około 40-50 minut.
  • W garnku na oleju podsmażacie pokrojoną cebulę oraz pora.
  • Następnie dodajecie pokrojone w kostkę ziemniaki i zalewacie wszystko bulionem.
  • Gdy ziemniaki będą miękkie, dodajecie upieczony czosnek (bez łupiny), sól oraz pieprz i miksujecie na gładki krem. Polecam podwać z serowymi grzankami.

Recipe Video

close

NIE CZEKAJ

Zapisz się do Newslettera!

We don’t spam! Read our privacy policy for more info.

Similar Posts

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments